Prijzen

Prijzen spouwmuurisolatie

Wanneer u een spouwmuurisolatie wilt laten aanleggen moet u weten dat u hiermee ook geld kunt verdienen. Doordat er minder warmte verloren gaat heeft u minder gas nodig om het huis te verwarmen. Dit zal resulteren in een energierekening die terug kan lopen met maar liefst 25 procent per jaar!

Kosten van een spouwmuurisolatie

Het aanbrengen van een spouwmuurisolatie hoeft helemaal niet erg duur te zijn. In tegendeel wat sommige mensen beweren kan de isolatie zelfs erg goedkoop en vakkundig uitgevoerd worden. Het enige wat u moet doen is een goede vergelijking tussen de verschillende isolatiebedrijven maken. Een spouwmuur kan al worden geplaatst voor zo’n 1350 euro. Bij een tussenwoning zullen de kosten iets lager zijn en bij een 2 onder 1 kap woning kunnen de kosten uiteraard iets verder oplopen. Bij het berekenen van de kosten zou u zelf ook altijd al een schatting kunnen maken van wat de kosten ongeveer zullen worden. Gemiddeld kunt u namelijk uitgaan van een kostenplaatje van zo’n 15 euro per vierkante meter spouwmuur.

Kijk naar de kosten en vergelijk

Wilt u een spouwmuur laten isoleren, dan moet u zeker niet met het eerste beste isolatiebedrijf in zee gaan. U kunt eenvoudig verschillende offertes opvragen en zo de kosten voor uw spouwmuur goed vergelijken. Kijk ook of u gebruik kunt maken van een subsidie bij uw gemeente. Het gaat hierbij over een korting op het totaalplaatje of een btw verlaging van 21 naar 6 procent. Met dit voordeel kunt u op de totale kosten al een leuk bedrag besparen, dit kan oplopen tot enkele honderden euro’s. Kies ook voor een spouwmuur en bespaar op de rekening van het isolatiebedrijf en verdien in de loop van de jaren de investering weer terug door een besparing op de jaarlijkse energiekosten.