Rendement

Rendement spouwmuurisolatie

Van alle soorten isolatie zoals: vloerisolatie, gevelisolatie en dakisolatie is spouwmuurisolatie de meest interessante. Als u de terugverdientijd in acht neemt valt de prijs van spouwmuurisolatie erg mee. Als u uitgaat van een binnentemperatuur van 16.5 graden Celcius dan kunt u jaarlijks 870 m3 gas besparen. Deze besparing komt neer op 570 euro per jaar. Naast de snelle terugverdientijd van iets meer dan 3 jaar kunt u nog eens gebruik maken van de subsidieregeling: de btw-verlaging van 21% naar 6% voor arbeidswerk (voor het vernieuwen van het huis). Een investering in spouwmuurisolatie voor een gemiddeld Nederlands huis kost zo’n 2000 euro (+- 150 m2 buitenmuur). Met de tijdelijke btw-verlaging heeft u dus de investering binnen 3 jaar terugverdiend.

Ander rekenvoorbeeld

Heeft u een wat kleiner huis en buitenmuren van ongeveer 60 m2, dan betaalt u 1100 euro en kunt u 600 m3 gas besparen. Dit komt neer op 400 euro per jaar. Dit heeft u binnen 3 jaar terugverdiend. Dit hangt natuurlijk ook af van hoe u omgaat met energie. Maar als u de investering dus zeker binnen 3 jaar terugverdienen.

Conlusie

Een investering in spouwmuurisolatie is dus zeker de moeite waard. U kunt uitgaan van een rendement van 8%. Dit is vele malen hoger dan geld te sparen. Niet alleen is het daarom verstandig, maar u draagt ook uw steentje bij aan het milieu. Lees meer over de voordelen.